Доступність посилання

ТОП новини

Через «Новотроїцьке» проїхало 30 вантажівок із гуманітарною допомогою від посольства Швейцарії – прикордонники


КПВВ «Новотроїцьке» (архівне фото)
КПВВ «Новотроїцьке» (архівне фото)

Державна прикордонна служба України повідомляє, що на неконтрольовану територію Донецької області проїхали 30 вантажівок, в яких міститься 600 тонн гуманітарного вантажу від посольства Швейцарії в Україні.

«Через контрольний пункт «Новотроїцьке» на виїзд до неконтрольованої території прослідували 30 вантажних автомобілів від посольства Швейцарії в Україні. Транспортні засоби перевозили для жителів Донецької області гуманітарний вантаж загальною вагою близько 600 тонн», – йдеться у повідомленні.

За даними Міністерства України з питань тимчасово окупованих територій, з 2 до 8 червня в окремі райони Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) надійде загалом понад 1650 тонн гуманітарних вантажів на 1,3 мільйона доларів США, споряджених посольством Швейцарії в Україні.

«Відправлять 1 650 тонн хімічних реагентів для очистки води (гіпохлорид кальцію, сульфат алюмінію тощо), які використовуються на водоочисних станціях комунального підприємства «Компанія «Вода Донбасу», а також медичне обладнання: ультразвукові апарати, неонатальні інкубатори, дефібрилятори та лабораторне обладнання для діагностики туберкульозу. Загальна вартість даної гуманітарної допомоги складає 1,3 мільйона доларів США та нараховуватиме майже 80 вантажівок», – йдеться у повідомленні.

Під час передачі гуманітарної допомоги в місті Маріуполь
6 та 7 червня запланований візит міністра закордонних справ Швейцарії Дідьє Буркхальтера.

Посольство Швейцарії в Україні на своєму сайті підтверджує, що Дідьє Буркхальтер планує бутьи присутнім під час передачі гуманітарної допомоги у Маріуполі.

Швейцарська Конфедерація через підрозділ гуманітарної допомоги Швейцарської агенції розвитку та співробітництва ( SDC) вже вшосте надає гуманітарну допомогу для східних міст України: в Маріуполь, Курахове, Донецьк та Луганськ.

XS
SM
MD
LG