Доступність посилання

ТОП новини

Поліція: бойовики вночі обстріляли два села у Волноваському районі на Донеччині


Наслідки обстрілу на Донеччині, архівне фото
Наслідки обстрілу на Донеччині, архівне фото

Поліція Донецької області заявляє, що підтримувані Росією бойовики вночі обстріляли два села у Волноваському районі – Ольгінка і Графське.

Як повідомляє прес-служба відомства, в селі Ольгінка пошкоджені 12 будинків, також у результаті обстрілу пошкоджена підстанція, 140 будинків залишилися без світла.

За даними поліції, близько 5:00 ранку снаряди сепаратистів влучили у селище Графське, пошкоджений гуртожиток, де проживали студенти лісового коледжу.

Інформація про постраждалих і руйнування уточнюється.

За цими фактами відкриті кримінальні провадження за статтею 258 «Терористичний акт» Кримінального кодексу України.

В угрупованні «ДНР» наразі це повідомлення не коментують, але у свою чергу звинувачують українських військових в порушенні режиму тиші минулої доби. Сепаратисти на своїх ресурсах стверджують, що українські військові обстріляли 19 населених пунктів, але не уточнюють, які саме.

Конфлікт триває від квітня 2014 року. Росія неодноразово заперечувала участь своїх військових у конфлікті, про що заявляють Україна і Захід. Москва ж визнає лише присутність російських «добровольців» на Донбасі.

За останніми даними ООН, від початку збройного конфлікту на сході України загинули майже 10 тисяч людей. В ОБСЄ повідомляли, що станом на 25 травня від початку року в зоні бойових дій на Донбасі постраждали 175 цивільних, 44 людини загинули.

XS
SM
MD
LG