Доступність посилання

ТОП новини

Представництво ЄС: Україна має активніше реформувати сферу захисту прав інтелектуальної власності


Прапори України та ЄС
Прапори України та ЄС

У представництві ЄС висловлюють розчарування повільним реформуванням законодавства щодо прав інтелектуальної власності, наголошуючи, що такі зобов’язання Україна взяла на себе у рамках Угоди про зону вільної торгівлі. Про це йдеться у повідомленні на сайті представництва.

«Наявна ситуація з організаціями колективного управління завдає непоправної шкоди законним інтересам тисяч місцевих та міжнародних правовласників. Сучасне законодавство України не містить адекватних норм для забезпечення ефективного дотримання прав інтелектуальної власності», – зазначили у представництві ЄС.

Згідно з заявою, позитивними досягненнями є посилення боротьби проти інтернет-піратства, а також нещодавно ухвалений закон про кінематограф. «ЄС залишається лише сподіватися, що в майбутньому цей позитивний приклад буде наслідуватися й в інших сферах захисту прав інтелектуальної власності», – наголосили у представництві ЄС в Україні.

У представництві також зазначили, що з часу набуття чинності поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі минуло 18 місяців, «проте уряд досі не подав на розгляд до Верховної Ради більшість законопроектів, які Україна зобов’язалася прийняти відповідно до умов ПВЗВТ».

В уряді України заяву представництва ЄС поки не коментували.

Угода про зону вільної торгівлі між Україною і ЄС набула чинності 1 січня 2016 року.

XS
SM
MD
LG