Доступність посилання

ТОП новини

Семерак заявляє про необхідність підвищення ставки екологічного податку


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак заявляє про необхідність суттєвого підвищення ставки екологічного податку. Про це міністр заявив в інтерв’ю виданню «Дзеркало тижня».

За його словами, в різних країнах світу податок на викиди СО2 вище 1 євро за тонну, в Україні він складає всього 37 копійок.

«Коли я почав про це говорити, то одразу повстали і металурги, і «незалежні» депутати. Мовляв, що ви робите? Якщо ставка буде на рівні Польщі, то ціна за тонну металу зросте на 5 доларів, а це зробить нас неконкурентними на світових ринках, впаде економіка. Я вибачаюсь: вони продають метал за світовими цінами, а податок будуть платити 37 копійок? Чи це не абсурд?», – сказав він

За даними Семерака, у 2016 році суб’єкти господарювання сплатили близько 4,2 мільярда гривень екологічного податку. Міністр вважає, що екологічний податок в Україні сьогодні використовується неефективно – так, до спеціальних фондів місцевих бюджетів надійшло понад 3 мільярда гривень екологічного податку, з них на місцях використали лише 32% від загальної суми надходжень.

В Україні екологічний податок сплачують всі суб’єкти господарювання, які забруднюють повітря, воду та ґрунт.

XS
SM
MD
LG