Доступність посилання

ТОП новини

Луценко: дві людини затримані в справі про «злочинну організацію Януковича»


Юрій Луценко
Юрій Луценко

Дві людини затримані в справі про «злочинну організацію» колишнього президента України Віктора Януковича, повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко у Facebook.

«Затримано Н. Ігнатченко та А. Фролова, які підозрюються у відмиванні через підконтрольні підприємства-нерезиденти коштів, здобутих членами ОЗУ. Сьогодні їм обирається запобіжний захід у вигляді тримання під вартою або застави у розмірі 1 мільярд гривень», – написав Луценко.

Іншої інформації про затриманих генеральний прокурор не повідомив.

Луценко додав, що в справі про «злочинну організацію» оголосили про підозру колишньому прем’єр-міністру України Миколі Азарову «за фактом співучасті у незаконному заволодінні видобутим ПАТ «Укргазвидобування» та ПАТ «Укрнафта» скрапленим газом в особливо великих розмірах, що заподіяло державі шкоду у розмірі 2,2 мільярда гривень» та колишньому голові НБУ Сергію Арбузову «за фактом співучасті у заволодінні грошовими коштами ДАТ «Чорноморнафтогаз» в сумі 3,2 мільярда гривень при купівлі двох самопідіймальних бурових установок». Їх оголосили в розшук.

Янукович утік із України в лютому 2014 року після масових розстрілів учасників протестів на майдані Незалежності в Києві.

Янукович є фігурантом кількох кримінальних справ, зокрема щодо перевищення ним повноважень від листопада 2013 року до лютого 2014 року і за масові вбивства активістів Майдану, а також за фактом захоплення Януковичем державної влади в 2010 році.

XS
SM
MD
LG