Доступність посилання

ТОП новини

Військові поінформували, скільки обстрілів і потерпілих було за день


Архівне фото: український боєць біжить в укриття під час ворожого обстрілу в селищі Луганському – одному з тих, що були обстріляні і 7 квітня 2018 року
Архівне фото: український боєць біжить в укриття під час ворожого обстрілу в селищі Луганському – одному з тих, що були обстріляні і 7 квітня 2018 року

У прес-центрі штабу української антитерористичної операції проти російської гібридної агресії на окупованій частині Донбасу повідомили про кількість обстрілів і потерпілих за день станом на 18-у годину через те, що, за словами військових, «режим повного припинення вогню на період Великодніх свят бойовиками російсько-окупаційних військ й надалі не дотримується».

Від початку доби противник здійснив 17 обстрілів українських опорних пунктів, один боєць був поранений, його доправили до лікувального закладу, мовиться в повідомленні.

Обстріли з кулеметів великого калібру, гранатометів чи стрілецької зброї сталися на обох оперативних напрямках, донецькому й луганському.

У незаконному збройному сепаратистському угрупованні «ДНР», що за підтримки Росії захопило частину території Донецької області і визнане в Україні терористичними, не подавали заяв про становище на фронті протягом дня.

В аналогічному угрупованні «ЛНР» на окупованій частині Луганщини заявили про три обстріли їхніх позицій українськими військами станом на 15-у годину, причому, як стверджують бойовики, ці обстріли були здійснені «з застосуванням забороненого мінськими домовленостями озброєння».

Як заявили в цьому угрупованні, внаслідок цих обстрілів був убитий один його бойовик і ще один був поранений.

Тристороння контактна група щодо врегулювання ситуації на Донбасі 26 березня оголосила про «всеосяжне, стійке і безстрокове припинення вогню» з 30 березня о 00:01 за київським часом – так зване «Великоднє», напередодні Великодня, який цього року православні і греко-католики в Україні святкують 8 квітня. Воно було порушене вже через кілька хвилин після заявленого початку і відтоді порушується постійно.

Це вже третя спроба домовитися про перемир’я лише за 2018 рік. Перед цим чергові «режими тиші» на Донбасі мали діяти від 23 грудня 2017 року, а також від 5 березня 2018 року. Припинення вогню й раніше проголошувалося як безстрокове, але сторони одразу звинувачували одна одну в його порушеннях. При цьому сторони заперечують свою вину і звинувачують противників у провокаціях.

XS
SM
MD
LG