Доступність посилання

ТОП новини

Чехія: у Карлових Варах відкривається кінофестиваль, український фільм у конкурсній програмі


Цьогоріч у програмі кінофестивалю в Карлових Варах 182 художні й документальні фільми
Цьогоріч у програмі кінофестивалю в Карлових Варах 182 художні й документальні фільми

Сьогодні у Карлових Варах у Чехії відкривається 53-й міжнародний кінофестиваль. У його програмі 182 художні й документальні фільми.

Цього року до конкурсної програми фестивалю входить український повнометражний художній фільм «Вулкан» режисера Романа Бондарчука.

За найвищу нагороду фестивалю «Кришталевий глобус» український фільм змагатиметься у фестивальній секції «На Схід від Заходу».

Також на фестивалі будуть презентовані проекти українських документальних стрічок «Панорама» режисера і автора сценарію Юрія Шилова, «Історія зимового саду» Семена Мозгового і стрічка «Додому» кримськотатарського режисера Нарімана Алієва.

Серед головних почесних гостей цьогорічного фестивалю – відомий американський режисер і сценарист Баррі Левінсон, який у 1988 році здобув «Оскара» за стрічку «Людина дощу» («Rain Man»).

Левінсон у Карлових Варах отримає найвищу фестивальну нагороду – «Кришталевий глобус» – за внесок до світового кінематографу.

Кінофестиваль у Карлових Варах завершиться 7 липня врученням «Кришталевих глобусів» за найкращі художній фільм, режисерську роботу, жіночу і чоловічу ролі.

XS
SM
MD
LG