Доступність посилання

ТОП новини

Білий дім: США не будуть визнавати анексію Криму Росією


За словами Сари Сандерс, санкції проти Москви будуть діяти доти, поки вона не поверне Крим Україні
За словами Сари Сандерс, санкції проти Москви будуть діяти доти, поки вона не поверне Крим Україні

Речниця Білого дому Сара Сандерс заявляє, що США не визнають і не будуть визнавати спроби Росії анексувати український Крим.

Виступаючи 2 липня у Вашингтоні вона наголосила, що санкції проти Москви продовжать діяти доти, поки Крим не повернуть Україні.

«Ми не визнаємо російську спробу анексії Криму. Ми погодилися, що наші думки з Росією у цьому питанні розходяться. І наші кримські санкції щодо Росії залишатимуться доти, поки Росія не поверне півострів Україні», – сказала Сандерс.

Ця заява відрізняється від слів радника президента США з нацбезпеки Джона Болтона, який напередодні припустив, що Дональд Трамп може визнати анексію Криму.

Читайте також: Саміт Трамп-Путін у місті, пов’язаному з Холодною війною

Сам Трамп неодноразово виступав за більш примирливий характер відносин із Росією. 29 червня на питання журналістів, чи визнають США Крим російським, він відповів: «Подивмося».

Згодом радник з нацбезпеки США Джон Болтон пояснив, що, на його думку, «президент часто каже «ми подивимось», щоб показати, що він готовий вести переговори з іноземними лідерами з широкого кола питань та почути їх позиції».

Також, за даними ЗМІ, Трамп особисто заявляв на нещодавньому саміті «Групи семи», що Крим має бути частиною Росії, бо там більшість людей говорить російською мовою.

16 липня у столиці Фінляндії Гельсінкі має відбутися перша окрема зустріч президентів США й Росії.

Читайте також: В очікуванні зустрічі. Про що говоритимуть Путін і Трамп?

Дональд Трамп і Володимир Путін зустрічалися двічі в кулуарах міжнародних самітів і щонайменше вісім разів розмовляли по телефону. Проте окремої зустрічі президентів Росії і США не було з часів анексії Криму в 2014 році.

Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму 2014 року незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили економічні санкції. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG