Доступність посилання

ТОП новини

Держсекретар США Помпео закликав Київ виконати вимоги МВФ


Майк Помпео
Майк Помпео

Державний секретар США Майк Помпео закликав Київ виконати вимоги Міжнародного валютного фонду.

Як повідомляє прес-служба Держдепартаменту, у ході розмови з президентом України Петром Порошенком Помпео також привітав недавнє схвалення Україною законів про антикорупційний суд і про національну безпеку.

В Адміністрації президента України повідомляють, що Помпео привітав Київ з успішним початком процесу запуску Антикорупційного суду.

«Сторони також обговорили актуальні питання зміцнення стратегічного партнерства між Україною і США, зокрема у сфері безпеки і оборони, а також підтримку прогресу держави на шляху реформ, у тому числі у рамках розвитку співробітництва з МВФ», – зазначають в адміністрації.

У червні прем’єр-міністр України Володимир Гройсман визнав, що підвищення цін на газ для населення залишається серед вимог Міжнародного валютного фонду, і додав, що уряд не має «простої відповіді» на це питання.

Читайте також: Потрібна підтримка МВФ, бо Україна на межі глибокої економічної кризи – експерти

У квітні Міжнародний валютний фонд заявив, що Україні потрібно деполітизувати процес формування цін на енергоресурси.

У МВФ неодноразово заявляли, що Україні для отримання чергового траншу необхідно ухвалити закон про Антикорупційний суд і привести ціни на газ до рівня ринкових.

У березні 2015 року між МВФ і Україною була затверджена чотирирічна програма розширеного фінансування на суму близько 17,5 мільярда доларів США. Наразі МВФ надав Україні за цією програмою близько 8 мільярдів 380 мільйонів доларів.

Міністерство фінансів України очікувало на надходження нового траншу кредиту МВФ на початку 2018 року. У квітні в Нацбанку заявили, що очікують траншу від Міжнародного валютного фонду в третьому кварталі.

XS
SM
MD
LG