Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат спростовує інформацію про конфіскацію 1,5 мільярда доларів Януковича


Віктор Янукович
Віктор Янукович

Захист колишнього президента України Віктора Януковича заявляє, що інформація про конфіскацію 1,5 мільярда доларів, які належать підзахисному, не відповідає дійсності.

«Нами ще 27 лютого 2017 року подано позов проти Голови правління Ощадбанку Андрія Пишного щодо поширення неправдивої інформації про понад 1,15 мільярда доларів США грошей Віктора Януковича, що нібито є на його рахунках у Ощадбанку. 10 квітня Печерський суд відкрив судове провадження за цим позовом», – сказав адвокат Віталій Сердюк.

За його даними, у Януковича є рахунок в Ощадбанку, на якому близько 28,78 мільйона гривень та ще один, на якому близько 2,26 мільйона гривень.

«Це особисті кошти, які не є предметом конфіскації», – додав Сердюк.

Раніше сьогодні генпрокурор і секретар РНБО повідомили, що державний «Ощадбанк» розпочав процедуру спецконфіскації грошей на суму близько 1,5 мільярда доларів, які належали колишньому президентові України Віктору Януковичу та його оточенню.

Як заявив Луценко, рішення про конфіскацію цих коштів ухвалив суд у Краматорську, воно вступило в дію. За його даними, кошти перерахують на рахунки Державного казначейства впродовж сьогоднішнього дня.

Питання про повернення конфіскованих коштів у бюджет обговорюється з 2014 року. Антикорупційні активісти раніше заявили, що за 2015–2016 роки до державного бюджету вдалося повернути 1% від запланованої суми активів, привласнених корупційними методами.

Янукович утік із України в лютому 2014 року після масових розстрілів учасників протестів на майдані Незалежності в Києві.

Янукович є фігурантом кількох кримінальних справ, зокрема щодо перевищення ним повноважень від листопада 2013 року до лютого 2014 року і за масові вбивства активістів Майдану, а також за фактом захоплення Януковичем державної влади в 2010 році.

XS
SM
MD
LG