Доступність посилання

ТОП новини

«Нафтогаз»: Росія краде український газ


Бурова установка «Незалежність» компанії «Чорноморнафтогаз», Чорне море поблизу Криму, архівне фото, 2012 рік
Бурова установка «Незалежність» компанії «Чорноморнафтогаз», Чорне море поблизу Криму, архівне фото, 2012 рік

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» звинувачує Росію в крадіжці українського газу з морських родовищ біля окупованого Криму.

«Росія продовжує красти газ. Незаконно видобуто 7,2 мільярда кубометрів, з яких половина – на Одеському газовому родовищі. Сподіваємось, що суд роз’яснить окупантам, «що таке «хорошо», що таке «плохо», – пише українська компанія в мережі Twitter 22 лютого.

«Суд у Гаазі – ще той демотиватор. Росіяни збираються припинити видобуток газу на захопленому ними родовищі за рекомендацією свого МЗС, яке представляє Росію в судовому розгляді. Це родовище забезпечує Крим майже половиною власного видобутку газу. Потроху навчаємо, що красти – недобре», – раніше вказував «Нафтогаз України» у Twitter.

«Нафтогаз» цитує Світлану Нєжнову, голову правління своєї дочірньої компанії – державного акціонерного товариства «Чорноморнафтогаз». «Видобуток газу на Одеському родовищі триває, до моменту анексії там було пробурено 7 свердловин, потім – ще 11 свердловин. Родовище зараз використовується по повній. Нелегітимна влада Криму намагається викачати побільше газу звідти», – сказала Нєжнова в інтерв’ю «Громадському» телеканалові.

Бурові установки та інше майно української державної компанії «Чорноморнафтогаз» Росія захопила 2014 року під час анексії Криму. Таким чином «Нафтогаз України» втратив контроль над цим кримським підприємством і заявив, що судитиметься з Росією за кримські активи.

XS
SM
MD
LG