Доступність посилання

ТОП новини

ФІФА активізує розслідування справи про допінг у російському футболі


Офіційний м’яч чемпіонату світу 2018 року в Росії
Офіційний м’яч чемпіонату світу 2018 року в Росії

Керівництво світового футболу активізує розслідування ймовірного вживання допінгу російськими футболістами. Міжнародна федерація футболу (ФІФА) 15 січня заявила, що звернулася до колишнього керівника Московської антидопінгової лабораторії Григорія Родченкова, чиї повідомлення спричинили масове відсторонення російських спортсменів від участі в Олімпійських іграх та інших змаганнях.

Запит ФІФА щодо допінгу в російському футболі оприлюднений у час, коли Росія завершує підготовку до проведення в червні-липні 2018 року на своїй території чемпіонату світу з футболу. ФІФА раніше вказала, що не очікує, що російський допінг-скандал вплине на проведення чемпіонату.

Міжнародна федерація раніше не зверталася до Родченкова по інформацію, хоча він надав свідчення про 34 випадки ймовірного вживання допінгу в російському футболі, у тому числі й гравцями збірної цієї країни, які брали участь у чемпіонаті світу 2014 року.

ФІФА заявила в повідомленні 15 січня, що автор доповіді Всесвітньої антидопінгової агенції Річард Макларен надав їй інформацію, отриману від Родченкова, і тепер міжнародна федерація прагне отримати додаткові дані безпосередньо від джерела цих повідомлень.

XS
SM
MD
LG