Доступність посилання

ТОП новини

Трамп і Кремль заперечили звіт розвідки США про втручання Росії в цьогорічні президентські вибори


І Дональд Трамп (п), і речник Володимира Путіна (л) заперечують, що Росія втручається і втручалася в вибори
І Дональд Трамп (п), і речник Володимира Путіна (л) заперечують, що Росія втручається і втручалася в вибори

Президент США Дональд Трамп і речник Кремля Дмитро Пєсков заперечили звіт розвідки США, про який повідомили ЗМІ, що Росія вже втручається в президентські вибори цього року у США на користь Трампа.

«Демократи в Конгресі запускають іще одну кампанію дезінформації, заявляючи, що Росія вважає мене кращим за будь-кого з бездіяльних кандидатів-демократів, які й досі, через два тижні, не змогли порахувати голоси в Айові. Обман номер 7», – написав Дональд Трамп у твітері, не уточнивши, які інші випадки він залічує до попередніх «обманів». (Через близький результат двох претендентів на висування від демократів на президентські вибори на так званому «кокусі», попередньому відборі, у штаті Айова, де перед ведуть Піт Буттіджидж і Берні Сандерз, і кількаразові перерахунки там досі не встановили остаточного переможця.)

Цього ж дня в Росії Дмитро Пєсков назвав повідомлення про згаданий звіт розвідки США «параноїдальними» й такими, що «не мають нічого спільного з правдою».

Розвідка каже: Росія втручається знову – ЗМІ

Попереднього дня, 20 лютого, кілька американських засобів інформації (щоденники The New York Times, The Washington Post і агентство Associated Press) незалежно одне від одного повідомили, що з інформацією про втручання Росії в цьогорічні президентські вибори у США на користь переобрання чинного президента представники розвідки виступили на закритому брифінгу 13 лютого. За повідомленнями, цей брифінг розлютив Трампа, який вважає, що суперники-демократи використають цю інформацію проти нього.

Раніше в лютому на публічному слуханні в комітеті з питань судочинства Палати представників директор Федерального бюро розслідувань США Крістофер Рей заявив, що Москва веде «інформаційну війну» напередодні виборів, що мають відбутися в листопаді, шляхом прихованої агіткампанії в соцмережах, що має на меті розколоти громадськість США й посіяти розбрат.

Попередніми роками всі розвідувальні агентства США одностайно дійшли спільного висновку, що Росія втрутилася в попередні вибори 2016 року, влаштувавши агітаційні кампанії в соцмережах і викравши електронні листи виборчої кампанії демократів із тим, щоб посилити позиції Трампа і підірвати позиції його тодішньої суперниці Гілларі Клінтон. Ті висновки Трамп теж називав «обманом» і енергійно заперечував твердження, що його команда співпрацювала з росіянами в перебігу тієї кампанії. Росія теж заперечувала своє втручання.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG