Доступність посилання

ТОП новини

За компенсацією до «Карія Тур» можуть звернутися 4 тисячі людей – Держкомтуризму


За попередніми даними, за відшкодуванням невикористаних турів компанії «Карія Тур» можуть звернутися близько чотирьох тисяч людей, повідомив голова Державної служби туризму і курортів Анатолій Пахля.

За його словами, відшкодування цих витрат буде другим етапом спільної діяльності держорганів і туроператорів після організації відпочинку та повернення до України туристів, які вилетіли до Туреччини за путівками «Карія Тур».

Пахля заявив, що для вирішення цієї проблеми буде створений реєстр всіх громадян, які мають невиконані зобов’язання компанії «Карія Тур» і турагентств, через які провели оплату цих зобов’язань. Вже до кінця цього тижня очікується надходження попередньої інформації про таких громадян.

Голова Держкомтуризму закликав провідних українських туроператорів взяти участь у вирішенні цієї проблеми.

«Ми пропонуємо сьогодні учасниками ринку виїзного туризму за напрямком Туреччина з доброї волі взяти на себе консолідовану відповідальність за виконання зобов’язань компанії «Карія Тур», створивши відповідну програму допомоги туристам, що постраждали від дій «Карія Тур», – сказав він.

Крім того, Пахля звернув увагу на необхідність вживання заходів для запобігання таких інцидентів з іншими туроператорами. «Ходять різні чутки, мовляв, «Карія Тур» – це не перший туроператор, можливі такі ситуації і з іншими. Думаю, цього ми допускати не можемо, і тому будемо вносити змін до законодавства», – наголосив голова Держкомтуризму.

За його словами, однією з головних причин банкрутства туроператора та його турецького партнера стали «не зовсім скоординована діяльність і використання механізмів демпінгування при організації і наданні туристичних послуг».

Голова Держкомтуризму також повідомив, що станом на 14 липня в Туреччині відпочивають близько 630 людей, які купили путівки під брендом Karya Tour, а 1291 турист уже повернувся в Україну.

Господарський суд Києва 5 липня визнав компанію «Карія-Тур» банкрутом і розпочав процедуру її ліквідації. 8 липня у провінції Анталія українських туристів, які придбали путівки компанії «Карія Тур», почали виселяти із готелів у зв’язку з незабезпеченням туристичним оператором оплати за заброньовані для громадян номери. Зі свого боку, Karya Tour Ukraine заявив про фінансові проблеми приймаючої сторони – турецької компанії, яка не може виконати взяті на себе зобов’язання з прийому і розміщення туристів у Туреччині.

Як пізніше повідомили в українському МЗС, за результатами переговорів українських дипломатів з турецькою стороною гендирекція культури й туризму Анталії дала розпорядження готелям не виселяти з номерів туристів-клієнтів «Карія-Тур» до дати їхнього повернення в Україну.
XS
SM
MD
LG