Доступність посилання

ТОП новини

Інформація про кровопролиття 22 січня не підтверджується – МВС


У Міністерстві внутрішніх справ України заявляють, що наразі інформація про підготовлюване кровопролиття під час акції 22 січня в Києві в День Соборності не підтверджується.

«Вона (інформація) наразі не підтверджується, але тоді, коли про це говорив міністр, вона була», – сказав під час зустрічі з організаторами акції керівник департаменту громадської безпеки МВС Віктор Ратушняк.

Водночас заступник міністра внутрішніх справ Василь Фаринник уточнив: «Поки що говорити про те, що інформація має підтвердження ... або повністю не підтверджується, ми не можемо».

Ратушняк запевнив організаторів акції, що «ніхто нікому не перешкоджатиме», якщо люди на технічно справних автобусах зможуть приїхати до Києва.

Він також наголосив, що міліція докладе всіх зусиль, щоб святкування Дня Соборності в Києві було мирним. «Міліція жодних силових заходів не застосовуватиме, лише забезпечуватиме охорону громадського порядку», – сказав Ратушняк.

Організатори проведення акції зазначили, що жодних проблем і провокацій під час масових заходів не буде.

14 січня, виступаючи у Верховній Раді, міністр внутрішніх справ України Анатолій Могильов заявив, що правоохоронцям відомо про підготовку «кровопролиття» під час масових акцій опозиції 22 січня. В опозиції цю заяву назвали спробою залякати людей.
XS
SM
MD
LG