Доступність посилання

ТОП новини

Гаазький суд може вимагати арешту ще одного сина Каддафі


Прокурор Міжнародного кримінального суду в Гаазі Луїс Морено-Окампо заявив у понеділок, що може звернутися по ордер на арешт іще одного з синів дотеперішнього лівійського лідера Муаммара аль-Каддафі Хаміса.

Він виступив із цією заявою після того, як правозахисна організація Human Rights Watch заявила, що підпорядковані Хамісові аль-Каддафі військові, як виглядає, здійснювали масові страти затриманих супротивників режиму Каддафі в Тріполі.

Хаміс аль-Каддафі є командиром елітної 32-ї бригади сил спецпризначення лівійських збройних сил, відомої за його ім’ям як «бригада Хаміса», яка була опорою влади Каддафі.

Міжнародний кримінальний суд уже оголосив у розшук самого Муаммара аль-Каддафі і одного з його старших синів Сейф-аль-Іслама, яких у Гаазі звинувачують у злочинах проти людяності.

Раніше в понеділок начальники штабів збройних сил країн, які беруть участь у міжнародній коаліційній операції в Лівії, дійшли згоди, що громадянська війна в цій країні «ще не закінчується». Як мовиться в заяві з їхнього засідання в Катарі, таким чином, необхідно «продовжити спільну операцію, доки лівійський народ не досягне своєї мети», тобто «усунення решток» режиму Каддафі.

Тим часом командири сил повстанців заявили, що їхні війська наближаються до рідного міста Каддафі Сірта, що приблизно за 360 кілометрів на схід від столиці Тріполі.
XS
SM
MD
LG