Доступність посилання

ТОП новини

В Італії партія Берлусконі готова підтримати новий уряд Монті


Правоцентристська партія «Народ свободи», яку очолює колишній прем’єр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі, заявила в неділю, що готова підтримати новий тимчасовий уряд на чолі з економістом Маріо Монті.

Але, як сказав секретар партії Анджеліно Альфано після зустрічі з президентом Італії Джорджо Наполітано, партія в обмін на підтримку висуває певні вимоги до програми нового уряду і до його складу.

Як сказав Альфано, мандат нового уряду має ґрунтуватися на зобов’язаннях щодо реформ, які давав європейським партнерам уряд Берлусконі, і до нового уряду не мають увійти люди, які виступали проти уряду Берлусконі.

Новий уряд, що матиме за завдання вивести Італію з боргової кризи, в якій країна перебуває на межі фінансової катастрофи, міг би пропрацювати до наступних чергових виборів 2013 року, якщо отримає підтримку парламенту, практично неможливу без голосів депутатів від партії Берлусконі.

Як вважають, президент, найімовірніше, доручить спробу сформувати новий уряд Маріо Монті, 68-річному відомому економістові, який має повагу до себе в європейських фінансових колах, і колишньому єврокомісарові в 1990-х – 2000-х роках.

Попередній прем’єр Сільвіо Берлусконі, як обіцяв раніше, подав президентові заяву про відставку в суботу ввечері через лічені години по тому, як парламент Італії схвалив пакет економічних реформ, необхідних для виходу країни з боргової кризи, яких вимагав Європейський Союз.
XS
SM
MD
LG