Доступність посилання

ТОП новини

Президент США вибачився за спалення Корану в Афганістані


В апараті президента Афганістану повідомили сьогодні, що президент Сполучених Штатів Барак Обама надіслав до Кабула листа з офіційним вибаченням перед афганським народом за спалення Корану, що сталося на початку тижня на одній із баз міжнародних сил в Афганістані.

За цим повідомленням, Обама наголосив, що випадок не мав лихих намірів, і пообіцяв повністю розслідувати його.

Раніше сьогодні Міжнародні сили сприяння безпеці в Афганістані повідомили, що двох їхніх військовослужбовців убив на сході країни нападник в однострої Національної армії Афганістану. За повідомленнями, сутичка між американськими і афганськими військовими сталася, коли озброєні учасники протесту проти спалення Корану намагалися штурмувати базу американських військ зі складу міжнародних сил.

Протести і сутички демонстрантів із афганськими правоохоронцями, в яких теж гинули люди, сталися сьогодні і в інших місцях Афганістану. Загалом, як виглядає, в них загинули 8 людей, із них 2 іноземних військових, після того, як учора під час таких же протестів загинули 7 людей.

Сьогодні вранці повстанський рух «Талібан» закликав афганців чинити напади на бази і «вбивати, бити чи захоплювати» військових міжнародних сил через випадок на початку цього тижня, коли на одній із баз цих сил спалили кілька примірників Корану – як стверджують військові, не усвідомлюючи при цьому, що ці книги священні для мусульман. Як заявили таліби, іноземців треба «провчити, щоб вони вже ніколи не насмілилися чинити наругу над священним Кораном».
XS
SM
MD
LG