Доступність посилання

ТОП новини

Із лівійського полону звільнено трьох українців – МЗС


Трьох громадян України звільнили з лівійського полону, вони вже повернулися на батьківщину. Про це інформує агенція «Інтерфакс-Україна» з посиланням на речника МЗС Олександра Дикусарова.

«Дійсно, з Лівії нещодавно повернулися троє українців: громадянка України, яка входила до групи наших полонених у Тріполі, і двоє інших громадян – їх затримали лівійці під час активної військової фази. Українські дипломати домоглися їхнього звільнення», – повідомив він.

Дикусаров додав, що нині всі зусилля дипломатів зосереджені на українцях, яких затримали раніше у Тріполі, а також біля аеропорту «Мітіга». «Лише вчора наші дипломати відвідали їх. Вони постійно передають затриманим всі необхідні речі, медикаменти, продукти харчування. Коли наші дипломати відвідують українців, затримані мають можливість поговорити зі своїми рідними і близькими по телефону», – додав прес-секретар МЗС.

За його словами, на щастя, «вдалося вберегти українців від потрапляння саме в лівійську в’язницю».

5 вересня 2011 року стало відомо про затримання в Лівії понад 20 українців – цивільних фахівців, які прибули для роботи на об’єктах лівійської нафтової промисловості. Нова влада Лівії нібито підозрює їх у найманстві та участі у протистоянні, що мало місце у Лівії минулого року, на боці сил Муаммара Каддафі.

У МЗС цю інформацію спростовують. Там наголошують, що вину затриманих українців не доведено, але попри це представники нової лівійської влади продовжують утримувати їх у полоні.
XS
SM
MD
LG