Доступність посилання

ТОП новини

Президент Малі пішов у відставку


Амаду Тумані Туаре
Амаду Тумані Туаре
Президент західноафриканскої держави Малі Амаду Тумані Туре пішов у відставку.

Міністр закордонних справ держави Буркіна-Фасо Джібріль Бассоль – головний посередник на переговорах Економічного співтовариства країн Західної Африки (ECOWAS) з новою владою Малі – повідомив, що отримав від Туре лист, де той повідомляє про свою відставку.

Таким чином, у військових, які повалили Туре в результаті державного перевороту, з`явилася можливість виконати домовленість і відновити в країні цивільне правління, передавши владу голові парламенту Діонкунде Траоре.

Країни ECOWAS, обговорюючи кризу на півночі Малі, де триває повстання туарегів, через яке і стався військовий переворот, розійшлися в думках щодо того, чи необхідно придушити повстання силою, чи почати переговори з сепаратистами.

У суботу лідери провідних країн світу і міжнародні організації вітали рішення військової хунти в Малі відмовитися від влади напередодні виборів, які мають відбутися впродовж 40 днів.

21 березня в Малі стався військовий переворот.Туареги з організації «Національний рух за визволення Азавада» борються за незалежність регіону Азавад пустелі Сахара, що включає північний схід і схід Малі, північ Буркіна-Фасо, захід і північний захід Нігеру, а також південний схід Алжиру і південний захід Лівії. За інформацією місцевих ЗМІ, раніше рух туарегів підтримував колишній лідер лівійської Джамагирії Муаммар Каддафі, якого було вбито під час революції в 2011 році, а останню хвилю насильства з боку сепаратистів нібито форсували колишні прихильники Каддафі, які влилися в їхні лави.
XS
SM
MD
LG