Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко оголосила голодування – Власенко


Сергій Власенко
Сергій Власенко
Юлія Тимошенко, яка відбуває покарання у колонії у Харкові, з 20 квітня оголосила голодування. Про це повідомив журналістам захисник колишнього прем’єра Сергій Власенко.

За його словами, Тимошенко голодує, зокрема, на знак протесту проти умов її утримання у колонії.

Він також розповів, що бачив синці на її руках, а також гематому на животі. За словами Власенка, це – результат її примусового транспортування 20 квітня з колонії до лікарні.

Водночас слова адвоката Тимошенко про її голодування спростував журналістам заступник начальника Качанівської колонії Ігор Колпащиков. Він заявив, що говорити про початок голодування ув’язненого можна лише після того, як він подав відповідну письмову заяву, а від Тимошенко, за словами Колпащикова, такої заяви не надходило.

Тимошенко, яку доправили у лікарню «Укрзалізниці» 20 квітня, вже 22 квітня повернули назад у колонію. Захист колишнього прем’єра заявив, що Тимошенко доправили у лікарню примусово.

Цю інформацію підтвердили сьогодні у прокуратурі. Водночас у відомстві спростували дані про те, що співробітники колонії, які брали участь у доправленні Тимошенко у лікарню, «вдарили її у живіт і викручували їй руки та ноги».
XS
SM
MD
LG