Доступність посилання

ТОП новини

Президент Естонії також не їде на кримський саміт до Януковича


Президент Естонії Тоомас Хендрік Ільвес
Президент Естонії Тоомас Хендрік Ільвес
Президент Естонії Тоомас Хендрік Ільвес не братиме участі в зустрічі глав держав Центральної та Східної Європи в Ялті.

Як повідомила в середу канцелярія глави естноської держави, «президент Ільвес отримав запрошення взяти участь у зустрічі глав держав Центральної та Східної Європи в Україні, однак, оскільки час її проведення збігається з конференцією пам’яті президента Леннарта Мері у Таллінні, він уже повідомив про свою неучасть у ялтинській зустрічі».

Водночас канцелярія повідомила, що «президент Ільвес висловив занепокоєння поводженням в Україні з політичними опонентами».

Раніше представник МЗС України повідомив, що від участі в зустрічі в Ялті відмовилися президенти Австрії, Чехії, Німеччини, Італії та Словенії. Він не виключив, що в зустрічі не братиме участі й президент Естонії.

Конференція пам’яті Леннарта Мері «Майбутнє демократичного капіталізму» відбудеться в Таллінні 11–13 травня. У ній планують взяти участь комісар ЄС із фінансів Оллі Рен, заступник держсекретаря США Вільям Бернз, прем’єр-міністр Латвії Валдіс Домбровскіс, керівник уряду Литви Андрюс Кубілюс та інші провідні політики й державні діячі.
XS
SM
MD
LG