Доступність посилання

ТОП новини

Треба поважати юридичний процес – Янукович


Співдоповідачки комітету ПАРЄ з питань моніторингу Марієтта де Пурбе-Лундін і Майліс Репс зустрілись сьогодні з Віктором Януковичем. Бесіда з Президентом тривала півтори години.

«Президент розповідав нам про те, яким чином він намагатиметься втілити всі вимоги, які містилися в резолюції Ради Європи. Не все вдасться одразу: на щось іде більше часу, на щось менше», – сказала Марієтта де Пурбе-Лундін.

За її словами, питання, пов’язані з Тимошенко, Луценком та Іващенком, оскільки вони згадані у резолюції ПАРЄ, оминути не можна було.

«Ми розмовляли про те, чи можливо знайти політичне вирішення цієї ситуації. Президент сказав, що, на його думку, перед тим, як можна буде щось зробити у цьому плані, має закінчитися судовий процес. Тому що треба поважати вимоги того юридичного процесу, який зараз відбувається», – розповіла де Пурбе-Лундін.

Щоб зустрітися з представниками ПАРЄ, Янукович, як їм сказав сам Президент, навіть скасував зустріч із Азаровим.

Візит представників Ради Європи до України тривав 3 дні. За цей час вони зустрілись з авторами нового КПК, експертами, представниками громадських організацій, адвокатами Тимошенко, Луценка та Іващенка, самою Тимошенко.

За попередніми даними, Марієтта де Пурбе-Лундін і Майліс Репс повернуться до України на початку осені.
XS
SM
MD
LG