Доступність посилання

ТОП новини

Черновецький іде в відставку з міського голови Києва


Леонід Черновецький, архівне фото
Леонід Черновецький, архівне фото
Київський міський голова Леонід Черновецький написав у п’ятницю заяву про відставку з цієї посади, мовиться в повідомленні в суботу на його особистому сайті.

За цим повідомленням, Черновецький заявив, що його рішення «цілком зважене» й ухвалене для того, щоб «уникнути будь-яких політичних інсинуацій і використання різними політичними силами» ситуації з призначенням наступних виборів мера Києва і трактування терміну повноважень самого Черновецького.

Останнім часом навколо посади київського голови лунало багато розмов у зв’язку з тим, що, як заявляють, каденція Черновецького на посаді закінчується, за різними підрахунками, 15 травня чи 3 червня цього року, бо він був обраний на чотирирічний термін відповідно до тогочасного законодавства. Зокрема, голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов вважає, що вибори нового мера Києва мають відбутися в липні. Раніше про липневий термін виборів повідомляло і джерело Радіо Свобода. Але вибори київського міського голови має призначати Верховна Рада, а вона досі цього не зробила.

Крім того, сам Черновецький протягом останнього року практично не брав участі в роботі міської ради.
XS
SM
MD
LG