Доступність посилання

ТОП новини

У Тимошенко далі воюють із Ющенком: КОД виключає «НУ»


Партія колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко «Батьківщина» повідомила в п’ятницю, що Комітет опору диктатурі, в якому «Батьківщина» домінує, вилучив зі свого складу партію колишнього Президента Віктора Ющенка «Наша Україна».

Як мовиться в повідомленні, КОД вчинив так у зв’язку з «систематичним порушенням» «Нашою Україною» попередніх рішень КОДу та за «систематичну співпрацю з режимом» Президента Віктора Януковича.

Подробиць, у чому мають полягати ці порушення і співпраця, не наведено.

Крім того, КОД визначив свій статус: відповідно до закону про вибори, комітет не є суб’єктом виборчого процесу, не висуває кандидатів, а лише координує діяльність опозиційних партій з питань підготовки заходів, зокрема акцій протесту, спрямованих на боротьбу з «диктатурою Януковича».

Усі ж питання, пов’язані з виборами, визначаються в рамках двох суб’єктів виборчого процесу: об’єднаної опозиції «Батьківщина» з понад півдесятка партій, яка висуватиме спільний список кандидатів, та партії «Свобода», яка має намір іти окремим списком.

У «Нашій Україні» ще не коментували це повідомлення «Батьківщини».

До Комітету опору диктатурі, про створення якого оголосили в серпні минулого року, нині належить близько 15 опозиційних партій і низка громадських організацій.

Тимошенко чи її прихильники вже не вперше звинувачують Ющенка у співпраці з Януковичем. Незлагоди між ними супроводжували також практично весь час перебування обох політиків на чільних державних посадах.
XS
SM
MD
LG