Доступність посилання

ТОП новини

Правоохоронцям, звинувачуваним у втечі Мельника, читали обвинувачення


Правоохоронцям, звинуваченим у втечі Мельника, зачитали обвинувачення
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:02 0:00
Сьогодні у Броварському міськрайонному суді читали обвинувальний акт двом міліціонерам, Миколі Бедрію і Василеві Удовиченку, яких звинувачують у посадовій недбалості, що призвела до втечі з-під домашнього арешту екс-ректора Податкового університету Петра Мельника.

«Згідно з обвинувальним актом, Вдовиченко звинувачується в тому, що він отримав сигнал на монітор про те, що відсутній контакт із тілом підозрюваного. Він мав зв’язатися з Мельником і зрозуміти, чому відсутній контакт із тілом, і в подальшому реагувати з відповідними засобами. Він цього не зробив, обмежившись дзвінком у чергову частину Ірпеня. Бедрій, інший обвинувачений, який займав посаду заступника начальника цього відділу і на якого якраз і була покладена організація контролю, після одержання такого сигналу повинен був відреагувати і надіслати відповідну групу реагування і перевірити, чому відсутній контакт», – розповів начальник відділу прокуратури Київської області Андрій Матвіяс.

За його словами, ще будучи без електронного браслета, з 1 по 7 серпня Петро Мельник встиг нотаріально перереєструвати своє майно, щоб запобігти його ймовірній конфіскації. У цей час Микола Бедрій повинен був організувати нагляд за ним, проте зробив це неналежним чином, також мовиться в обвинувальному акті.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, адвокат Бедрія Марина Тенчук наполегливо клопотала про заборону присутності журналістів під час усього судового процесу.

«Здійснення відкритого кримінального провадження за участю представників ЗМІ призведе до підриву авторитету МВС шляхом оприлюднення механізму дії електронного браслету. Це дасть змогу злочинцям уникати покарання», – наполягала адвокат.

Подальший розгляд кримінальної справи перенесли на 7 жовтня. У цей день суддя допитає п’ять перших у списку свідків, серед яких працівники правоохоронних органів.

Підозрюваним міліціонерам висунули звинувачення за частиною 2 статті 367 Кримінального кодексу (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки). Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 2 до 5 років. Самі ж правоохоронці своєї провини не визнають.

Мельник втік з-під домашнього арешту, знявши електронний браслет, минулого місяця. За даними Генпрокуратури, він перебуває у США, у Каліфорнії. У ГПУ заявили, що, попри відсутність договору про екстрадицію між Україною і США, відомство проситиме американських колег видати Мельника «на умовах взаємності».
XS
SM
MD
LG