Доступність посилання

ТОП новини

Балога про рішення уряду: у Москві 10 мільярдів доларів знайшли швидше


Віктор Балога
Віктор Балога
Позафракційний депутат Віктор Балога пов’язує рішення українського уряду про зупинення підготовки до укладення угоди про асоціацію з ЄС впливом Росії.

«Виходить, що в Москві 10 мільярдів доларів знайшли швидше і вже дали передоплату. А коли йдеться про банальне виживання, принципи та цінності ніколи не є важливими для цієї влади», – написав Балога на своїй сторінці у Facebook.

«З одного боку українська влада прямим текстом говорить, що очікує на фінансову допомогу з боку ЄС. З іншого – коли у нас в запасі є ще цілий тиждень, видає розпорядження, яким припиняє вести будь-які переговори. В тому числі, і щодо компенсацій та кредитів», – додав Балога.

Сьогодні Кабмін України розпорядився зупинити процес підготовки до укладення угоди про асоціацію між Україною, Євросоюзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами. Уряд також запропонував створити тристоронню комісію за участю ЄС і Росії.

Крім того, уряд доручив МЗС, Мінекономіки і Мінпромполітики «відновити активний діалог із Росією й іншими країнами Митного союзу і державами-членами СНД щодо пожвавлення торговельно-економічних зв’язків з метою збереження та зміцнення спільними зусиллями економічного потенціалу держави».

Вчора прем’єр України Микола Азаров повернувся з Росії, де брав участь у засіданні Ради голів урядів країн-учасниць СНД і проводив переговори зі своїм російським колегою Дмитром Медведєвим.

Сьогодні віце-прем’єр Юрій Бойко заявив, що рішення Кабміну не пов’язане з візитом Азарова до Росії.
XS
SM
MD
LG