Доступність посилання

ТОП новини

Новий голова МЗС Німеччини засудив тиск Росії на Україну і розгін Майдану в Києві


Франк-Вальтер Штайнмаєр (с) разом із колегою з Польщі Радославом Сікорським (л) уже переймався становищем в Україні, коли був головою МЗС Німеччини, Київ, 17 червня 2009 року
Франк-Вальтер Штайнмаєр (с) разом із колегою з Польщі Радославом Сікорським (л) уже переймався становищем в Україні, коли був головою МЗС Німеччини, Київ, 17 червня 2009 року
Новопризначений міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр, який сьогодні обійняв посаду, назвав скандальним той факт, що Росія використала важке економічне становище України для того, щоб не дати їй підписати угоду про асоціацію з Європейським союзом.

Виступаючи з промовою в Міністерстві закордонних справ, він назвав так само скандальними жорстокі дії українських правоохоронців проти мирних демонстрантів у Києві.

За його словами, між Євросоюзом і Україною очевидно втрачена частина природної довіри, яку тепер треба відновлювати. «Цього вочевидь не станеться за ніч, і ми це знаємо. Ми можемо тільки взятися за важку працю над цим наступними роками», – заявив новий міністр.

Сьогодні в Німеччині склав присягу новий уряд канцлера Анґели Меркель, яка очолила його втретє за результатами цьогорічних виборів. Це уряд так званої «великої коаліції», який об’єднав опозиційні до себе сили – правоцентристський Християнсько-демократичний союз Меркель і його регіонального союзника, баварський Християнсько-соціальний союз, із одного боку, і лівоцентристську Соціал-демократичну партію, чільним представником якої є Штайнмаєр, із іншого.

Франк-Вальтер Штайнмаєр уже був міністром закордонних справ Німеччини у 2005–2009 роках, у попередньому уряді «великої коаліції» під керівництвом Анґели Меркель.
XS
SM
MD
LG