Доступність посилання

ТОП новини

Кличко: смолоскипну ходу на честь Бандери проводять лише свободівці


Віталій Кличко
Віталій Кличко
Запланований на 1 січня в Києві смолоскипний марш, присвячений 105-ій річниці від дня народження лідера ОУН Степана Бандери, не має стосунку до ВО «Майдан», заявляє лідер партії УДАР Віталій Кличко.

«Я вчора спілкувався з Олегом Тягнибоком і сказав, що це винятково марш, у якому бере участь партія «Свобода», – сказав Кличко в ефірі Радіо Свобода.

За його словами, на Майдан прийшли не ті люди, які підтримують партії, які підтримують ту чи іншу людину, «а люди прийшли боротися за себе, і не треба забарвлювати в ті чи інші кольори Майдан».

Як заявив Кличко, Тягнибок почув його і пообіцяв змінити маршрут ходи.

Згодом на брифінгу в Києві свободівець Андрій Мохник повідомив, що традиційний маршрут ходи буде дещо змінений у зв’язку з тим, що на майдані Незалежності триває безстрокова акція протесту. За словами свободівця, формуватися колона почне на вулиці Михайлівській і потім пройде вулицями Володимирською, Льва Толстого, Хрещатиком і закінчиться біля будівлі КМДА.

А народний депутат Андрій Іллєнко наголосив, що смолоскипний марш, який відбудеться завтра, організований за ініціативою ВО «Свобода».

У «Свободі» очікують, що на смолоскипний марш на честь Бандери прийде більше людей, ніж зазвичай – до 5–10 тисяч.
XS
SM
MD
LG