Доступність посилання

ТОП новини

Частину законів більшості вже направили на підпис президентові


За даними сайту Верховної Ради станом на вечір, на розгляд президентові вже направлені п’ять із десяти ухвалених сьогодні законів. Серед них є й закон про внесення змін до закону «Про судоустрій і статус суддів» та низки інших процесуальних законів, який викликав різку критику серед політиків і правозахисників в Україні і за кордоном як такий, що має на меті обмежити права людини, зокрема, право на свободу висловлення поглядів і на свободу зібрань.

Серед направлених на підпис є також і закон про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу щодо можливості заочного кримінального провадження.

Інші з ухвалених сьогодні суперечливих законів, серед яких про державний бюджет на 2014 рік чи про зміни до Регламенту Верховної Ради, що спрощують зняття недоторканності з народного депутата, ще перебувають у парламенті.

Сьогодні більшість у Верховній Раді ухвалила низку законів без обговорення й без участі депутатів від опозиції, голосами членів фракцій Партії регіонів, КПУ, а також декого з позафракційних. За частину цих законів голосували відразу за основу і в цілому, і без електронної системи – підняттям рук.
XS
SM
MD
LG