Доступність посилання

ТОП новини

На Дніпропетровщині теж закривають справи за фактами «масових заворушень»


На Дніпропетровщині закрили три кримінальні провадження, порушені за фактами «масових заворушень» у Дніпропетровську та Кривому Розі в січні 2014 року, повідомили сьогодні ввечері у прес-службі прокуратури Дніпропетровської області.

За даними з прокуратури, справи закрили керівники прокуратури Дніпропетровської області «на виконання вимог Закону України «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань».

Процесуальні керівники обласної прокуратури підготовили і направили для розгляду до судів клопотання про звільнення від кримінальної відповідальності 28 осіб, яким було повідомлено про підозру в участі у масових заворушеннях та зазіханні на життя працівника правоохоронного органу, мовиться в повідомленні.

Водночас про закриття справ проти обвинувачених «у підготовці до теракту» керівників місцевої організації ВО «Свобода» в повідомленні не йдеться.

26 січня у Дніпропетровську стались сутички під будівлею облдержадміністрації: присутність на території будівлі молодиків «спортивної зовнішності» з палицями в руках спровокувало спробу мітингувальників, прихильників євроінтеграції, взяти штурмом адміністрацію. В результаті було поранено понад півтора десятка людей, три десятки були затримані і звинувачені в «масових заворушеннях».

27 січня у Кривому Розі одного з активістів Євромайдану Сергія Іванченка разом із трьома чоловіками міліція звинувачувала у спробах підпалу будівлі міськвиконкому, водночас координатори криворізького Євромайдану заявляли про спробу самоспалення активіста «через політичну ситуацію у країні».

Сьогодні згаданий закон, неформально відомий як «закон про амністію», був уведений у дію. Генеральна прокуратура, зокрема, повідомляла, що сьогодні ж прокуратури Івано-Франківської, Запорізької, Миколаївської і Волинської областей уже почали виконувати вимоги цього закону, закриваючи кримінальні провадження проти них і готуючи клопотання до судів про звільнення їх від відповідальності.
XS
SM
MD
LG