Доступність посилання

ТОП новини

США запровадили нові санкції проти російських посадовців і компаній


Речник Білого дому Джей Карні
Речник Білого дому Джей Карні
Сполучені Штати Америки запроваджують санкції проти сімох російських чиновників і 17 компаній, близьких до соратників президента Росії Володимира Путіна, повідомляє Білий дім.

«Міністерство фінансів накладає санкції до 7 російських офіційних осіб, включаючи двох членів ближнього кола президента Путіна – їх активи будуть заморожені, а видача віз США заборонена, а також до 17 компаній, пов’язаних з ближнім колом Путіна, активи яких будуть заморожені», – йдеться у заяві.

Крім того, 13 зі списку цих компаній знадобляться надалі ліцензії на ввезення продукції із США «з презумпцією відмови в експорті, реекспорті й інших іноземних трансферах», уточнив представник Білого дому. Крім того, буде відмовлено в ліцензуванні експорту до Росії продукції, яка «може допомогти російському військовому потенціалу».

Зокрема, санкції стосуються заступника голови уряду Росії Ігоря Сечина, першого заступника керівника адміністрації президента Росії В’ячеслава Володіна, заступника голови уряду Дмитра Козака, глави держкорпорації «Ростех» Сергія Чемезова, глави комітету Держдуми з міжнародних справ Олексія Пушкова, представника президента Росії в «Кримському федеральному окрузі» Олега Белавенцева, директора Федеральної служби охорони Євгена Мурова.

У новому списку санкцій, оприлюдненому сьогодні Міністерством фінансів США, також компанії «Собінбанк», «Стройтрансгаз», «Стройгазмонтаж», «Волга-груп».

У повідомленні Білого дому йдеться, що санкції є відповіддю на «незаперечну роль» Росії в нещодавніх спалахах насильства на сході України.

Це третя хвиля санкцій США проти Росії після анексії Криму.

Про те, що проти Росії будуть запроваджені нові санкції – за невиконання Москвою недавніх Женевських угод про зняття напруженості в Україні – повідомив раніше в ході візиту на Філіппіни президент США Барак Обама.

Обама додав: якщо Росія буде і далі демонструвати «агресію» по відношенню до України, то санкції можуть бути застосовані проти банківського сектора й оборонної сфери.

Можливість нових санкцій у зв’язку з діями Росії на Україну обговорює сьогодні керівництво Європейського союзу.
XS
SM
MD
LG