Доступність посилання

ТОП новини

Лавров: вибори мають сприяти припиненню «каральної операції» в Україні


Президентські вибори, які пройшли в Україні 25 травня, мають сприяти припиненню «каральної операції» і розширити можливості для діалогу між усіма регіонами України. Про це заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров.

«Говорячи про кризу в Україні, хочу сказати, що його каталізатором стало прагнення використовувати цю країну не як ланку, що об’єднує різні частини євразійського простору, у чому, на мою думку, полягає її роль, а як водорозділ між заходом і сходом європейського континенту», – говорить Лавров.

Раніше Сергій Лавров заявив, що президентські вибори в Україні пройшли «не без проблем», але в цілому це позитивний крок. За його словами, Москва готова до діалогу з представниками Києва і з Петром Порошенком.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці сепаратистів на сході України і засуджують анексію Криму.

Як заявила речниця Державного департаменту США Джен Псакі, Україна має право застосовувати силу для забезпечення порядку і стабільності в країні.

Перший віце-прем’єр-міністр українського уряду Віталій Ярема заявив, що антитерористична операція проводитиметься на сході України до повного знищення бойовиків.
XS
SM
MD
LG