Доступність посилання

ТОП новини

Міноборони відповіло на заяви Росії про обстріл її території


Підрозділи Збройних сил України, задіяні в антитерористичній операції, не застосовували артилерію і міномети під час проведення заходів із відновлення державного кордону на сході України, заявляють у Міноборони.

«Сьогодні, 20 червня, під час виконання завдань антитерористичної операції, підрозділи Збройних сил, які задіяні у АТО, наблизилися до пункту пропуску Довжанський, що на українсько-російському кордоні. Терористи, які останнім часом окупували цей прикордонний об’єкт, відразу вчинили відчайдушний вогневий опір урядовим військам», – повідомили в оборонному відомстві України..

«Відкривши шквальний хаотичний вогонь, бандити намагалися втримати свої позиції. В один із моментів бойового зіткнення мінометна міна розірвалася поблизу лінії кордону. За інформацією російської сторони, у результаті цього вибуху поранений представник митної служби РФ», – йдеться в повідомленні.

У зв’язку з цим у Міноборони наголосили, що зважаючи на близькість до державного кордону з Росією, вогонь з артилерії або мінометів українські військові не застосовували і не застосовують.

«Натомість, терористи, для яких важливим є організація провокацій з метою дестабілізації у прикордонних районах, активно використовують наявне важке озброєння, артилерію і міномети», – йдеться в повідомленні.

Раніше Москва висловила протест Києву, заявивши про обстріл своєї території з боку України і поранення російського прикордонника.
XS
SM
MD
LG