Доступність посилання

ТОП новини

Держфіскслужба закликала громадськість до обговорення податкової реформи


Державна фіскальна служба України закликає до участі у громадському обговоренні Концепції реформування податкової системи. Про це заявив голова відомства Ігор Білоус. За його словами, обговорення триватиме протягом найближчого місяця, у цей період проект планують удосконалити і підготувати на розгляд у парламенті.

За словами Ігоря Білоуса, у нинішньому проекті запропоновано скорочення кількості податків із 22 до 9. Низку податків (збір за провадження деяких видів підприємницької діяльності, рентну плату за транспортування територією України нафти і газу, туристичний збір тощо) пропонують скасувати, низку – трансформувати (це стосуватиметься акцизного, екологічного і єдиного податку, а також рентної плати і податку на нерухоме майно).

Крім того, податок на нерухоме майно і фіксований сільськогосподарський податок пропонують перевести з загальнодержавного на місцевий рівень. Ігор Білоус зазначив, що таке рішення є частиною концепції уряду з децентралізації влади.

Серед положень Концепції реформування податкової системи – і реформування зарплатних податків, що, за словами голови Державної фіскальної служби, має сприяти детінізації цього сектору. «Якщо ми хочемо платити менше податків, податки мають платити всі. Я думаю, що за нормального рівня податків, за умови спрощеної системи це буде досить легко робити, але за цими правилами повинні жити всі», – додав Ігор Білоус.

Концепція податкової реформи оприлюднена на сайті Державної фіскальної служби.

XS
SM
MD
LG