Доступність посилання

ТОП новини

Проти судді, яка відпустила з-під варти «беркутівця», почали провадження – ГПУ


Чи покарають винних у розстрілі Небесної Сотні?
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:24:02 0:00

Чи покарають винних у розстрілі Небесної Сотні?

Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження стосовно судді Печерського райсуду, яка звільнила з-під варти командира роти «Беркута», підозрюваного у масовому розстрілі людей на Майдані в Києві.

Як повідомили в прес-службі ГПУ, до відомства звернувся адвокат потерпілих у справі масових розстрілів учасників Майдану.

«За фактом поданої заяви Генеральною прокуратурою розпочато кримінальне провадження, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато досудове розслідування за частиною 1 статті 375 (постановлення суддею завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови) Кримінального кодексу України», – йдеться в повідомленні.

Розслідування доручили слідчому відділу прокуратури Києва, який «ретельно перевірить всі обставини і мотиви ухвалення суддею такого рішення і надасть об’єктивну правову оцінку», заявили в ГПУ.

Хід слідства контролює генеральний прокурор, додали у відомстві.

19 вересня Генеральна прокуратура України повідомила, що Печерський райсуд вирішив звільнити з-під варти командира роти «Беркута», якого підозрюють у розстрілі 39 учасників акцій протесту у лютому на вулиці Інститутській в Києві. У ГПУ повідомили, що підготували апеляційну скаргу на це рішення.

«Адвокати Небесної Сотні», які захищають інтереси постраждалих під час акцій на Майдані та їхніх родичів, заявили, що через таке рішення суду, «беркутівець» може втекти за кордон.

XS
SM
MD
LG