Доступність посилання

ТОП новини

СБУ порушила провадження щодо «виборів» у «ДНР» та «ЛНР»


СБУ відкрила кримінальне провадження щодо «виборів» до незаконних органів влади угруповань «ДНР» і «ЛНР». Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

«2 листопада 2014 року представники цих терористичних організацій проводять на окремих територіях Донецької та Луганської областей незаконні вибори голів та народних рад «ДНР» та «ЛНР» всупереч встановленому Конституцією і законами України порядку виборів органів влади, що містить ознаки вчинення дії, спрямованих на захоплення державної влади», – інформує Служба безпеки України

Кримінальне провадження відкрите за ознаками злочину, передбаченому ч.1 ст. 109 Кримінального Кодексу України (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади).

«Відкрилися дільниці на «виборах» незаконних органів влади терористичних організацій «Донецька народна республіка» і «Луганська народна республіка», Служба безпеки України зареєструвала в Єдиному реєстрі досудових розслідувань кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст. 109 Кримінального Кодексу України», – написав у неділю на своїй сторінці у Facebook радник голови СБУ Маркіян Лубківський.

У контрольованих проросійськими сепаратистами частинах українського Донбасу розпочалося голосування на так званих «виборах». Український уряд, Сполучені Штати, Європейський союз та інші західні країни, генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун наголосили, що ці «вибори» нелегітимні і не будуть визнані. Російські офіційні особи тим часом заявляють про намір визнати результати голосування.

XS
SM
MD
LG