Доступність посилання

ТОП новини

МЗС Росії «поважає волевиявлення мешканців Південного Сходу» України


«Волевиявлення» в Донецьку під дулами автоматів, 2 листопада 2014 року
«Волевиявлення» в Донецьку під дулами автоматів, 2 листопада 2014 року

Міністерство закордонних справ Росії заявило ввечері в неділю, що «поважає волевиявлення мешканців Південного Сходу» України.

Як вважають у Москві, «обрані представники отримали мандат для вирішення практичних завдань щодо відновлення нормального життя в регіонах».

МЗС Росії вважає, що «надзвичайно важливо піти на активні кроки до налагодження стійкого діалогу між центральною українською владою і представниками Донбасу в руслі досягнених у Мінську домовленостей».

«Готові разом із нашими міжнародними партнерами і далі конструктивно сприяти врегулюванню кризової ситуації в Україні», мовиться в заяві МЗС Росії щодо «виборів» 2 листопада, як визнає Москва, «в Донецькій і Луганській областях».

У неділю сепаратисти збройних угруповань «ДНР» і «ЛНР» провели протизаконні «вибори» на захоплених ними територіях, які, всупереч твердженням представників Росії, прямо суперечать досягненим у Мінську у вересні домовленостям. Представники світової спільноти, від генерального секретаря ООН до керівників міждержавних об’єднань і чільних посадовців провідних держав світу та інших західних політиків, а також України багато разів застерігали Росію від визнання цих «виборів», що стало б черговим підривом «мінських домовленостей». Лунали, зокрема, й попередження, що визнання незаконних «виборів» може призвести й до нових санкцій проти Росії.

XS
SM
MD
LG