Доступність посилання

ТОП новини

Клименко підозрюється у заволодінні держмайном в особливо великих розмірах – ГПУ


Генеральна прокуратура України повідомила про підозру екс-міністру доходів і зборів Олександру Клименку. Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook старший помічник генерального прокурора України Валерія Карпунцова.

Його підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 5 статті 191 (заволодіння державним майном в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України.

«Встановлено, що він, з використанням службового становища Голови Державної податкової служби України в період з листопада 2011 року по серпень 2012 року заволодів державними коштами на суму 616 мільйонів гривень шляхом безпідставного перерахування вказаних коштів з рахунків Державного казначейства України на поточний банківський рахунок підконтрольного йому фіктивного підприємства під виглядом бюджетного відшкодування податку на додану вартість», – йдеться у повідомленні.

У квітні Генпрокуратура повідомляла, що діяльність колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка та підконтрольних йому підприємств упродовж 2012-2013 років завдала держбюджету більш ніж 6 мільярдів гривень збитків.Тоді Клименка звинувачували у вчиненні злочинів, передбаччених чаистною 2 статті 364 Кримінального кодексу – «зловживання владою або службовим становищем».

XS
SM
MD
LG