Доступність посилання

ТОП новини

«Правий сектор» звинуватив Андруховича у диверсіях проти України


Юрій Андрухович
Юрій Андрухович

Партія «Правий сектор» поширила заяву, в якій засуджує публічні виступи письменника Юрія Андруховича і називає їх такими, що мають для нації «винятково руйнівні наслідки». У партії занепокоєні зустрічами з письменником Андруховичем, проведеними в низці міст Західної України в грудні 2014 року.

«Цей не позбавлений таланту чоловік, про що свідчать декотрі його антивладні твори, на жаль, замість розвивати українську літературну традицію та власний письменницький хист, переважно став одним із пропагандистів політичних ідей постмодерного неоцинізму…Можливо, такі явища, породжені політичною ідеологією лібералізму, не надто шкодять державним західним націям, однак для духовно пошкодженої тривалою російсько-комуністичною окупацією України вони мали і мають винятково руйнівні наслідки», – йдеться у заяві.

«Тотальне відкидання національної ідеї, відкидання досвіду та традиції українського націоналізму, відкидання чи незнання політичними елітами державотворчих, людинотворчих та націотворчих ідей українських класиків і натомість сповідування ними антиукраїнських ідеалів космополітичного лібералізму, пацифізму, москвофільства, малоросійства та ін. – прямо призвело до панування злочинних олігархічних кланів, до утвердження антинаціонального й кримінального режиму Януковича, і найголовніше – до кривавої російсько-української війни, до окупації Росією Криму та Донбасу (майже як цього хотів Ю.Андрухович та його однодумці-ліберали). У час, коли український народ, всі його суспільні верстви – від робітників та селян і до підприємців та інтелігенції – охоплений єдиним поривом перемогти московського агресора та збудувати українську національну державу – зустрічі із агітаторами космополітизму та сепаратизму вважаємо проявом диверсії проти нашої держави», – заявили в «Правому секторі».

У квітні минулого року письменник Юрій Андрухович розкритикував позицію «Правого сектору» стосовно вступу України в ЄС і НАТО, а про необхідність відділення Криму і Донбасу від України заявляв ще у 2010 році.

XS
SM
MD
LG