Доступність посилання

ТОП новини

Прикордонники: у «гумконвої» з Росії виявили армійські шоломи


Автомобіль з одного із попередніх російських «гумконвоїв», Донецьк, 19 березня 2015 року
Автомобіль з одного із попередніх російських «гумконвоїв», Донецьк, 19 березня 2015 року

У черговому російському «гуманітарному конвої» українські прикордонники виявили спорядження військового призначення, повідомив помічник голови Держприкордонслужби України Олег Слободян.

«Особливість цього «гумконвою» в тому, що в одному з автомобілів виявили вантаж негуманітарного характеру – військові шоломи, упаковані в мішки», – заявив Слободян.

Загалом, за його словами, через пункти пропуску «Донецьк» і «Матвєєв Курган» вранці 11 червня на територію України в’їхали двома колонами 102 вантажівки.

Як заявив помічник голови Держприкордонслужби, переміщення «гумконвою» знову відбувалося з грубим порушення норм міжнародного й українського законодавства. За його словами, Міжнародний комітет Червоного Хреста участі в оформленні не брав, а українська міжвідомча група здійснювала лише візуальне спостереження без виконання контрольних функцій.

Це вже 29-й російський «гумконвой». У Росії стверджують, що серед вантажів є харчі – м’ясні, рибні й молочні консерви, цукор, сіль, а також предмети першої потреби та «матеріальні засоби для освітніх установ».

Українська сторона неодноразово наголошувала, що всі попередні такі вантажі з Росії переміщувалися на територію України незаконно, без згоди уряду України, з порушенням національного законодавства і загальновизнаної міжнародної практики.

XS
SM
MD
LG