Доступність посилання

ТОП новини

МВС спростувало компрометуюче твердження про нову поліцію, яку поширили «Вєсті»


«Хочу спростувати інформацію про нібито втрачені два пістолети і чотири автомобілі працівниками патрульної поліції» – речник МВС

Російські та українські ЗМІ (зокрема видання «Вєсті») поширили неправдиву інформацію про втрату чотирьох машин і двох пістолетів за добу патрулювання Києва новою поліцією. Таке повідомлення спростував речник Міністерства внутрішніх справ України.

На сайті українського видання «Вєсті» з’явилася інформація буцімто після 24 годин патрулювання Києва нова патрульна поліція втратила чотири автомобілі і два пістолети. Ресурс посилається на сайт видання «Тема».

«За добу поліцейські позбулися двох пістолетів. В одному випадку у дівчини-поліцейської його якимось чином... відібрали! А її колега з іншого патруля втратив зброю при гонитві за порушником. Як це можливо – навіть складно уявити. Діючі міліціонери – не з поліцейських – стверджують, що їх не випускають на маршрут, якщо виявляється, що немає «треньки» – спеціального шнурка, яким пістолет кріпиться до поясного ременя. Ми не знаємо, чи є такий ремінець у новоспечених поліцейських, але точно знаємо, що втрата службової зброї – це скандал!», – повідомили на тому сайті.

Інформацію про втрату чотирьох машин і двох пістолетів передрукували російські і проросійські медіа: Russia Today, ANNA NEWS, канал РЕН-ТВ, телеканал «Звезда».

У МВС спростували такі повідомлення. «Хочу спростувати інформацію, наведену в статті Олега Єльцова (ред. – у виданні «Тема») і передруковану декількома сайтами про нібито втрачені два пістолети і чотири автомобілі працівниками патрульної поліції України під час патрулювання в Києві», – повідомив речник Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко на своїй сторінці у Facebook.

«Три автомобіля (з двохсот машин) під час перших двох діб патрулювання отримали незначні пошкодження бамперів, але точно вони не втрачені для патрулювання», – підсумував речник міліції.


На тему дезінформації:

03.07.2015
Канал Росії перебільшив майбутні повноваження Порошенка

Буцімто президент зможе у будь-який момент самостійно розпустити органи місцевого самоврядування далі
26.06.2015
Дезінформація ЗМІ Росії: Україна будує концтабори

На російському порталі знову поширили вигадки про будівництво концтаборів у трьох областях далі
23.06.2015
Деза LifeNews: на бік «ДНР» перейшов помічник міністра оборони України

У Міноборони України такі заяви спростували далі

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG