Доступність посилання

ТОП новини

Посадовцям «Укрзалізниці» інкримінують розтрату під час закупівлі електроенергії – МВС


Посадовцям «Укрзалізниці» інкримінують розтрату держаних коштів під час закупівлі електроенергії, повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

За даними МВС, до складу групи, причетної до розкрадання державних коштів, входили службові особи Державної адміністрації залізничного транспорту України (ДАЗТ), державних підприємств та кількох ТОВ.

Правоохоронці з’ясували, що за сприяння службових осіб Національній комісії регулювання електроенергетики з 2000 по 2014 роки перелічені підприємства з порушенням ліцензійних умов отримали ліцензії на право постачання електричної енергії за нерегульованим тарифом.

«Розкрадання державних коштів скоювалося організованою групою, створеною службовими особами Державної адміністрації залізничного транспорту України, компанією «Енергоринок», НКРЕ та групою підприємств «ТД «ГазЕнерго», компаніями «Укренерготранзит», «Енерготраст», «Західенергогруп», – зазначають у МВС.

За даними силовиків, у результаті зловживань з боку керівництва «Укрзалізниці» було забезпечено укладення договорів з указаними підприємствами на постачання всім залізницям електроенергії за нерегульованим тарифом, що створило монополію у цій сфері, при цьому раніше електроенергія залізницями закуповувалася у Державного підприємства «Енергоринок» за оптовими цінами.

У МВС зазначають, що сума втрати активів «Укрзалізниці» у вигляді різниці між закупівельною ціною електроенергії на оптовому ринку та у незалежного постачальника лише за 2014 рік та п’ять місяців 2015 року склала понад 200 мільйонів гривень.

Раніше стало відомо, що правоохоронці проводять обшук у приміщеннях «Укрзалізниці».

В «Укрзалізниці» наголошують, що обшук жодним чином не пов’язаний з діяльністю нового очільника компанії Олександром Завгороднім.

XS
SM
MD
LG