Доступність посилання

ТОП новини

Національне антикорупційне бюро почне працювати з 1 жовтня – Ситник


Артем Ситник, архівне фото
Артем Ситник, архівне фото

Повноцінну роботу новостворене Національне антикорупційне бюро розпочне вже з 1 жовтня, повідомив його директор Артем Ситник під час свого першого планового звіту за квітень – серпень 2015 року.

«25 серпня починається тренування перших детективів, і з 1 жовтня ми будемо готові стати до роботи», – сказав він.

При цьому керівник НАБ висловив занепокоєння, що до цього часу може не бути створено спеціальної антикорупційної прокуратури, яка буде здійснювати нагляд за проведенням досудового розслідування детективами НАБ.

«Сподіваюсь, що найближчим часом це питання буде вирішено», – додав він.

На сьогоднішній день до складу Національного антикорупційного бюро вже обрано 15 працівників. Ще щодо трьох триває перевірка, а щодо семи оголошено повторний конкурс.

Загалом же до конкурсу на посаду детектива НАБ було допущено 2,5 тисячі претендентів. З них до другого етапу конкурсу було допущено 980, а до третього – 221. У четвер, 6 серпня, закінчився останній етап конкурсу – співбесіда.

Як неодноразово наголошував Артем Ситник, пріоритетами в роботі Національного антикорупційного бюро стане боротьба з корупцією у судах та при держзакупівлях.

2 вересня в Україну приїжджає моніторингова місія, яка буде перевіряти стан створення бюро і виконання тих заходів, які передбачені у програмі запровадження безвізового режиму з ЄС.

XS
SM
MD
LG