Доступність посилання

ТОП новини

Пивоварський: Кабмін звільнив голову Державіаслужби Дениса Антонюка


Андрій Пивоварський
Андрій Пивоварський

Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський заявляє, що Кабінет міністрів звільнив голову Державної авіаційної служби Дениса Антонюка.

«Сьогодні за моїм поданням Кабмін вирішив звільнити Антонюка з посади керівника Державіаслужби», – сказав міністр.

За його словами, найближчим часом буде оголошено публічний відкритий конкурс на посаду голови Державіаслужби.

Проте відповідного розпорядження на сайті Кабміну наразі немає.

2 липня Кабмін вирішив відсторонити від виконання посадових обов’язків голову Державної авіаційної служби Дениса Антонюка.

1 липня парламентський комітет з питань транспорту направив матеріали про діяльність керівництва Державної авіаційної служби до Генеральної прокуратури. Окрім цього, комітет також вирішив звернутися до прем’єр-міністра Арсенія Яценюка щодо відповідності Антонюка займаній посаді.

У комітеті заявили, що головна претензія до керівника Державіаслужби полягає у сприянні монополізації ринку авіаперевезень однією компанією.

27 червня президент України Петро Порошенко оголосив про службове розслідування щодо діяльності голови Державної авіаційної служби України Дениса Антонюка і усунення його з посади на час розслідування.

Перед цим голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі на засіданні у Міністерстві інфраструктури звинуватив Дениса Антонюка у корупції і що той, «продав свою держслужбу олігархічному інтересу». Денис Антонюк відкинув звинувачення на свою адресу, заявивши, що розмір його зарплати становить 5,5 тисяч гривень і він готовий показати своєму візаві, як живе.

На засіданні комісії у Міністерстві інфраструктури 26 червня Державіаслужба України видавала дозволи на польоти. Спецкомісія розглядала заявки кількох авіакомпаній, серед яких найбільші – «Атласджет», МАУ і «Дніпроавіа». Саакашвілі втрутився у дискусію, коли вирішувалося питання про доступ до Одеси інших, дрібніших авіаперевізників.

XS
SM
MD
LG