Доступність посилання

ТОП новини

Bellingcat: «Боїнг-777» збили з російського «Бука»


Російська пускова установка комплексу «Бук-М1» на виставці. Як припускають, саме з такої збили лайнер рейсу MH17
Російська пускова установка комплексу «Бук-М1» на виставці. Як припускають, саме з такої збили лайнер рейсу MH17

«Боїнг-777», який минулого року розбився на Донбасі, був збитий з російської ракетної системи «Бук», йдеться у звіті міжнародної групи розслідувань Bellingcat, опублікованому у четвер, 8 жовтня.

Фахівці Bellingcat вважають, що йдеться про «Бук» з 52-ї зенітно-ракетної бригади, яка базується під російським Курськом.

17 липня, у день катастрофи лайнера, ця система перебувала на південь від міста Сніжне Донецької області. Вранці 18 липня установку «Бук» провезли по Луганську і далі через кордон з Україною, йдеться у звіті.

У результаті авіакатастрофи загинули всі 298 людей, які перебували на облавку літака, що прямував з Амстердама до Куала-Лумпура. Більшість загиблих – громадяни Нідерландів.

Наприкінці цього року очікується остаточний звіт Міжнародної слідчої групи про результати кримінального розслідування цієї трагедії. 13 жовтня буде опублікована підсумкова доповідь нідерландської Ради безпеки про технічні причини загибелі «Боїнга».

Москва і підтримувані нею сепаратисти заперечують будь-яку причетність до цього й натомість намагаються скласти вину на Україну.

XS
SM
MD
LG