Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко очікує від депутатів пропозицій щодо кандидатів до нового складу ЦВК


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко очікує від парламентських фракцій пропозиції щодо кандидатур до нового складу Центральної виборчої комісії після оголошення результатів виборів.

«Одразу після оголошення результатів виборів очікую від парламентських фракцій пропозиції щодо кандидатур до нового складу Центральної виборчої комісії. Це питання сьогодні на порядку денному», – йдеться у зверненні президента щодо місцевих виборів.

Спостерігачі громадянської мережі «Опора» та Комітету виборців України повідомляли про понад тисячу порушень під час проведення місцевих виборів, однак, незважаючи на це, вибори загалом визнають демократичними.

Раніше повідомлялось про ініціативу коаліції змінити нинішній склад ЦВК, зокрема у партії «Блок Петра Порошенка» прогнозують, що склад Центральної виборчої комісії буде змінено упродовж місяця.

Сьогодні у ЗМІ з’явилися повідомлення, що заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна начебто оголосила голодування через погрози від низки народних депутатів, які вимагають відставки членів ЦВК. Згодом у ЦВК цю інформацію підтвердили. ​

Верховна Рада України призначає на посади та звільняє з посад членів ЦВК за поданням президента України. У поданні враховуються пропозиції депутатських фракцій і груп. Кандидатури попередньо обговорюються в депутатських фракціях. До складу ЦВК входять 15 членів комісії. Згідно з чинним законодавством, каденція членів ЦВК становить сім років.

XS
SM
MD
LG