Доступність посилання

ТОП новини

Ярош склав повноваження провідника «Правого сектору»


Дмитро Ярош
Дмитро Ярош

Позафракційний народний депутат і лідер «Правого сектору» Дмитро Ярош оголосив про складання повноважень провідника руху. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«Як провідник я несу персональну відповідальність за все, що відбувається в організації, і не збираюся перекладати її на інших. Саме тому я не можу бути «весільним генералом» у «Правому секторі». Тому я змушений відповісти відмовою на пропозицію очолити запропонований конференцією Провід та складаю з себе повноваження провідника НВР ПС, залишаючись націоналістом, державником і революціонером. Щиро дякую своїм побратимам за спільну боротьбу», – повідомив Дмитро Ярош.

За його словами, рішення він ухвалив за підсумками конференції керівного складу «Правого сектору», що відбулась у Києві 8 листопада.

«Отримавши поранення і потребуючи тривалий час на лікуванні, я довірив деякі напрямки управління рухом своїм найближчим однодумцям, які мали і мають свій погляд на розгортання націоналістичного руху. Моя ж позиція далеко не у всьому збігається з устремліннями частини Проводу», – повідомив Ярош.

Про національно-визвольний рух «Правий сектор» стало відомо загалу на початку подій Майдану в листопаді 2013 року як про спілку правих організацій. Пізніше на базі «Правого сектору» було утворено добровольчий корпус (батальйон), який долучився до участі в АТО. Крім того, є окрема політична партія та громадська організація із назвою «Правий сектор». Від самого початку руху його очолював Дмитро Ярош.

«Правий сектор» визнано екстремістською організацією в Росії.

На цю ж тему:

11.11.2015
«Правий сектор» – без Яроша: що провідник не поділив із Проводом?

Лідер і засновник «Правого сектору» Дмитро Ярош написав у соцмережах, що відмовляється від керівництва організацією, не бажаючи бути «весільним генералом» далі
XS
SM
MD
LG