Доступність посилання

ТОП новини

Заступник міністра економіки Клименко також подала у відставку


©Shutterstock
©Shutterstock

Заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Юлія Клименко заявила, що йде у відставку вслід за керівником Мінекономрозвитку Айварасом Абромавичусом. Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook.

«Отримую багато запитань, тому хочу підтвердити, що так – я іду у відставку разом з міністром. А також те, що я повністю підтримую та поділяю кожне слово міністра не тому, що я заступник міністра, а тому, що я є відповідальним громадянином та патріотом України», – написала вона.

За її словами, це рішення є «абсолютно зваженим та прагматичним».

«І це не втеча з поля бою, бо ніякого бою ніколи не було, а була його постійна імітація, в яку нас свідомо втягували… Ми багато обговорювали можливість нашої подальшої роботи в уряді, а також наслідки нашої заяви, розуміючи зовнішню загрозу та чітко усвідомлюючи політичні наслідки. Але ми бачимо, що загрози в середині України та стрімке повернення її до темного минулого часів перед Революцією Гідності, є набагато сильнішими та будуть мати набагато гірші наслідки для майбутнього України, ніж зовнішні загрози», – наголосила Клименко.

Раніше сьогодні Айварас Абромавичус подав у відставку, заявивши, що ключовою причиною його звільнення з посади міністра став конфлікт із першим заступником керівника фракції «Блок Петра Порошенка» Ігорем Кононенком.

Міністр сказав, що Кононенко намагається розставити своїх людей в міністерстві і на підконтрольних йому підприємствах, щоб контролювати грошові потоки. Після цих заяв міністра НАБУ розпочало розслідування.

Кононенко називає ці звинувачення Абромавичуса на свою адресу спробою перекласти відповідальність за невдачі в роботі міністерства.

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що «в цій ситуації відставка – це тікати з поля бою, а тут треба далі боротися».

XS
SM
MD
LG