Доступність посилання

ТОП новини

Луценко: коаліція розпалася, потрібні переговори про створення «нової коаліції під новий уряд»


Юрій Луценко
Юрій Луценко

Лідер фракції «Блок Петра Порошенка» Юрій Луценко заявляє, що стара коаліція розпалася, наступного тижня лідери фракцій «мають почати переговори про створення нової коаліції під новий уряд».

«Можна сперечатися про юридичні тонкощі, але по факту стара коаліція розпалася. Небажання прем’єр-міністра це визнавати приводить до розширення кризи довіри не тільки між владою і українцями, але і між Україною і західними партнерами. Ми втрачаємо безвізовий режим, співпрацю з МВФ і багато чого ще», – написав він на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, «Блок Петра Порошенка» готовий запропонувати річний план спільних дій парламентської більшості і Кабміну.

«Його виконавцями має стати технократична команда реформаторів без партійних амбіцій», – додав Луценко.

16 лютого після звіту уряду Верховна Рада не змогла ухвалити резолюцію про недовіру Кабінетові міністрів, хоча визнала діяльність уряду за 2015 рік незадовільною, а урядовий звіт відхилила. Перед цим голосуванням президент Петро Порошенко заявляв, що момент для часткового оновлення Кабінету міністрів пропущено і є запит на повне перезавантаження.

Минулого тижня спікер парламенту України Володимир Гройсман оголосив про вихід із коаліції фракцій «Батьківщина» і «Самопоміч». Фракція Радикальної партії заявила про вихід із коаліції ще у вересні минулого року.

Напередодні голова Верховної Ради Володимир Гройсман заявив, що парламентська коаліція налічує 237 депутатів Верховної Ради.

XS
SM
MD
LG